Groepslessen

Schema

Tijd Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Aerobicszaal:
09:30-10:30 Dancefever XCORE Kick Fun HIIT Total Body Step 1
10:30-11:30 Senioren Fit Pilates  Senioren Fit Yoga Power Pump Kick Fun
18:00-19:00 XCORE Pilates Power Pump Total Body 18.30
Body & mind
19:00-20:00 Total Body BBB XCORE
20:00-21:00 Fight Club Trampo Jumping Fight Club Kick Fun
Zaal 2:
12:15-13:15 Spinning Spinning theater* Spinning zomerstop
19:00-20:00 Spinning Spinning Theater*
Zaal 3:
19:00-20:00

Zaal 4: Yoga
Tijd Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Uitleg

* Voor deelname vragen wij u voor aanvang van de les een pasje op te halen bij de receptie.
Klik op de lessen/zalen om foto's te zien indien mogelijk.
Voor meer informatie, vraag ernaar bij de balie.

Soorten zalen:

Zaal 1 Aerobicszaal, een grote zaal waar verschillende lessen gegeven worden.

Zaal 2 Spinning ruimte waar spinning lessen worden gegeven.

Zaal 3 Old School Gym. Deze ruimte is op een unieke Oldschool style ingericht. Met een boxring in het midden van de zaal en Crossfitness rekken in de zaal geeft dit een speciale sfeer.

Zaal 4 Body & Mind en Yoga ruimte

Intelligent Cycling

First Class Sports biedt een nieuwe methode van spinning en indoorcycling aan, Intelligent Cycling. Deze wordt gegeven op basis van wattage. Dit wordt op een interactieve manier weergegeven op een groot scherm of via de persoonlijke (gratis) App. Hierbij kunnen de deelnemers op een correcte en veilige manier trainen, eventueel ter voorbereiding of tijdens het wielerseizoen. Met trainen op wattage train je op kracht, in combinatie met je persoonlijke hartslag, gecombineerd met de cadans die past bij het trainingsdoel (kracht, klimmen, temporijden, sprinten). 

Wat is wattage-/vermogenstraining?

Om een optimaal rendement uit je trainingen te halen, is het belangrijk om met trainingszones te werken. Deze zones worden bepaald door middel van een FTP-test. FTP staat voor Functional Threshold Power, simpel gezegd: het vermogen dat je gemiddeld 60 minuten kan volhouden. Het wordt in hartslag-termen ook wel het omslagpunt genoemd. Hoe hoog dit is, hangt af van je gewicht, spiermassa, trainingsverleden en is vooral genetisch bepaald.

Je FTP wordt bepaald aan de hand van een 20 minuten test. Na het afleggen van deze test wordt voor iedere deelnemer op zijn niveau de juiste zone berekend. Met de uitslag van de FTP test weet je precies met hoeveel vermogen je een ontspannen duurtraining moet rijden, op welk vermogen je intensieve blokken moet trainen of op welk vermogen je een hersteltraining doet.

De cadans, het hartslagpercentage (indien men een hartslagmeter gebruikt) en de zone van FTP kunnen worden weergegeven via de gratis app.

De trainingen worden door gecertificeerde en goed opgeleide trainers gegeven!

Hit your targets and crank out your results! Powered by Keiser. Because... 'good enough' isn't.

Kickfun

Kickfun is een superstoere workout onder begeleiding van een instructeur, die je met z'n tweetjes op een staande Kickbag doet.

Je trapt en slaat tegen een bokszak, maar leert jezelf niet verdedigen. Wel verbetert je conditie en krijg je er een strak lichaam door. Wie de kickfunzaal binnenloopt, ziet een enorme hoeveelheid bokszakken. Het gaat hier om kickbags: zakken die op een roteerbaar onderstel staan, zodat ze meebewegen en kunnen draaien. Je kunt het zien als boksballen, maar dan staand op de grond in plaats van hangend aan het plafond.

Losgaan op een kickbag Kickfun is een groepsactiviteit, waarbij je alleen of met z'n tweetjes losgaat op een kickbag. Opzwepende muziek helpt je daarbij. Je krijgt bokshandschoenen aan en leert van een trainer allerlei trap- en bokstechnieken. Altijd al een uppercut of een jumping backfist willen uitdelen? Na een paar lessen heb je deze en meer slagen helemaal onder de knie.

Omdat je tijdens de les rond de kickbag loopt, balans houdt en op hoog tempo 'knokt', is kickfun een complete work-out. Tussen de schop- en slasessies door doe je opdrukoefeningen of ga je touwtjespringen. Na twee of drie minuten gaat de trainer weer over op de kickbag. Afwisseling genoeg dus.

Wat kickfun doet met je lijf Je bouwt met kickfun een goede conditie op en leert je lichaam gecontroleerd te gebruiken. Je buik, billen, benen en bovenlichaam worden op den duur strakker. Nog een voordeel van kickfun: je verbrandt er aardig wat vet mee. Ook op mentaal vlak is kickfun een prettige work-out. Je kunt er stress door kwijtraken en meer zelfvertrouwen opbouwen.

Kickfun heeft wat weg van meerdere vechtsporten, zoals kickboksen of tae bo. Toch is het een compleet andere work-out: je leert immers jezelf niet verdedigen en slaat ook niet in het luchtledige. Ook blijft je gezicht ongedeerd; de kickbag slaat niet terug. Na een lesje kickfun kun je weer ongeschonden op je werk verschijnen.

Wingboxing - Oldschool Gym

Momenteel niet op het rooster.

Deze nieuwe boksles maakt het verschil met het traditionele boksen. Hierin worden technieken van het boksen en WinChung (Kung Fu) samengebracht wat WingBoxing uniek maakt. Hierdoor krijg je een andere benadering op het boksen. 
- Aanval en verdediging 
- Korte en snelle bewegingen
- Centrale lichaamskracht
- Gebruik van 2 handen
- Neutraliseren van kracht door ontspanning
- Gebruik van je middenlijn (krachtlijn)

Jumping Fitness

  • Effectieve calorieverbranding: Tijdens een Jumping Fitness work-out zijn er meer dan 400 spieren aan het werken, veel meer dan bij vergelijkbare duursporten. Jumping Fitness is duidelijk effectiever dan joggen voor het lichaam en het ontlast bovendien de gewrichten.
  • Efficiënte training: Buik, benen, billen – Jumping Fitness maakt je hele lichaam stevig. Gelijktijdig verbeteren de dynamische oefeningen het uithoudingsvermogen en helpen rugproblemen te voorkomen.
  • Perfect tegen stress: Jumping Fitness maakt je gelukkig, want tijdens de work-out komen endorfines vrij! Waarom dat zo is? Omdat Jumping Fitness een intensieve training op energieke muziek biedt en gelijktijdig een geweldige teamgeest creëert.
  • Geschikt voor iedereen: Gewicht, leeftijd of trainingsniveau zijn niet relevant voor beginners. Het belangrijkste is dat je plezier wilt hebben! Sprongen en technieken zijn gemakkelijk te leren en garanderen zelfs beginners snelle succeservaringen.

Power Pump

Je wilt afvallen of je spieren verstevigen én snel resultaat zien. Als je jezelf hierin herkent en nog een sport zoekt, moet je wellicht body pump eens overwegen.

Body pump is een groepsles waarbij je op muziek alle spieren onder handen neemt met behulp van gewichten en halters. De nadruk ligt op krachttraining, maar niet met als doel om heel gespierd te worden. Je krijgt er vaak wel een strakker lijf van en je traint het uithoudingsvermogen van je spieren. Omdat bij body pump het verbranden van energie het belangrijkst is, wordt deze workout ook wel 'the fastest way to get in shape' genoemd.

Energieverbranding De kracht van body pump zit zoals gezegd in energieverbranding. Maar dat niet alleen. De training bestaat uit een vast programma van circa 60 minuten. Juist die herhaling zorgt ervoor dat alle spiergroepen even vaak getraind worden. Na de warming-up komen in acht stappen alle grote en kleine spieren aan de beurt. Van billen tot schouders, van de borst- tot de bovenbeenspieren, bij body pump wordt geen spier overgeslagen. De instructeur staat hierbij voor de groep en doet de oefeningen voor. Ook legt hij of zij uit welke spieren er in elke stap worden getraind en wat je mogelijk zult voelen wanneer je deze spieren traint. Zo weten de sporters, ervaren en onervaren, wat hen te wachten staat.

Muziek Om het leuk te houden, wordt er gesport op motiverende muziek. Dat betekent echter niet dat er danspasjes aan te pas komen. Vandaar dat body pump ook geschikt is als je slecht bent in de maat houden. Er is overigens wel wat bijzonders aan de hand met de muziek: elke stap van de training gaat gepaard met zijn eigen liedje. Deze combinatie blijft drie maanden lang onveranderd. Saai? Volgens de instructeurs niet. Juist de bekendheid met de muziek maakt dat je lekker traint. Het schijnt dat sporters na verloop van tijd zelfs gaan meezingen met de oefeningen!

Laagdrempelig Body pump is een toegankelijke sport. Iedereen boven de 12 jaar kan meedoen. Dat komt onder andere doordat body pump wordt gegeven door professionele instructeurs. De nadruk ligt op individuele vooruitgang. Kun je niet goed overweg met een gewicht van 7,5 kilo? Geen paniek, dan neem je de volgende keer gewoon een gewicht van 5 kilo. Het is niet verplicht, maar bij body pump is het praktisch om sportkleding van stretchstof te dragen: de instructeur ziet dan beter of je de juiste houdingen aanneemt. Ten slotte kent body pump geen gezondheidseisen. Dit komt door het individuele karakter en de professionele begeleiding. Zelfs zwangere vrouwen kunnen aan body pump doen. Het is wel raadzaam om bij pijn en kleine blessures altijd met de instructeur te overleggen.

Bekijk hieronder de video om te zien hoe een Body Pump les eraan toe gaat! 

Spinning

Spinning is hard werken en kost liters zweet. Maar je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen. 

Spinning is een pittige training die gericht is op hart en vaten. Deze training doe je op een soort hometrainer, een stationaire fiets. De training is goed voor een sterk hart, het vergroten van je longinhoud, een goede bloedsomloop en soepele spieren. Spinning, het woord zegt het al, betekent namelijk 'snel ronddraaien'. Je bent dus echt hard aan het werk tijdens een uurtje fietsen.

Hoe het begon In de jaren tachtig is Spinning bedacht door wielrenner Johnny Goldberg. Hij ontwikkelde een hometrainer in de vorm van een wielrenfiets. Deze fiets had in plaats van een voorwiel een verzwaard vliegwiel van 14 kilo. Als je eenmaal begint met fietsen, zorgt dit wiel ervoor dat je niet meer kunt stoppen. 

Een training Je begint de training met een rondje rekken en strekken om blessures te voorkomen. Je fiets stel je zelf in op de hoogte, zadel en stuur afstand, juiste weerstand en snelheid, waarbij je je eigen tempo aanhoudt. Je hebt een hartslagmeter om te kijken of de zwaarte van je training aangepast moet worden. Spinning is een fysiek zware sport, waar je behoorlijk wat uithoudingsvermogen mee opbouwt, maar voor iedereen toegankelijk.

Bij Spinning heb je een aantal verschillende trainingen die je kunt volgen. De mate van weerstand die je instelt, bepaalt het niveau waarop je traint: Start: deze training is een echte beginnersles met alle basisprincipes. Endurance: deze training richt zich vooral op het verbranden van vet. Strength: deze training geeft je het gevoel dat je voortdurend tegen een berg op aan het fietsen bent. Je traint je uithoudingsvermogen en conditie. Interval: deze training is erg pittig en bevat veel afwisseling. Pas echter op! Als je tijdens het fietsen wilt stoppen, moet je dat geleidelijk doen. Als je namelijk in één keer stopt, word je over je fiets gelanceerd door de kracht van het vliegwiel.

In de Fitnessclub Spinning doe je op een sportschool waar ze een zaal hebben met meerdere fietsen. De instructeur geeft je tijdens de training allerlei instructies, zoals staand of gehurkt fietsen. Meestal vindt een training plaats terwijl er lekkere opzwepende muziek opstaat.

Tips Voor het beste resultaat is het raadzaam om twee a drie keer per week te trainen. Houd echter wel een handdoek bij de hand, want je gaat zweten zoals je nog nooit eerder gezweet hebt! Je moet dan ook, zoals bij elke sport, genoeg water drinken. Zo droog je niet uit door het vele zweten. Vergeet de Warming Up en Cooling Down niet door te rekken en strekken voor én na de training. Zo voorkom je spierpijn en ongewenste blessures. Wanneer je je tijdens de training duizelig begint te voelen, verlaag dan je snelheid en stop langzaam met trappen. Succes met je workout! 

Yoga

Elke vrijdag heb je om 10.30 uur de mogelijkheid om even uit de dagelijkse sleur te stappen en jezelf een moment van ultieme rust en ontspanning te gunnen. Tijdens een les yin yoga word je meegenomen op reis door je lichaam. De houdingen lijken relatief simpel, maar bieden voldoende uitdaging, omdat je ze tussen de 2 en 7 minuten blijft vasthouden. Hierdoor kun je tot de diepere lagen van je lichaam doordringen. Spieren en bindweefsels worden versoepelt en gewrichten, banden en pezen worden versterkt. Terwijl je fysieke spanning loslaat, kom je ook geestelijk steeds meer tot rust. De gediplomeerde yogadocent begeleidt je in je bewegingen en houdingen. Middels handvatten vanuit mindfulness en meditatie zal zij je begeleiden in het vinden van een balans tussen lichaam en geest. Voel je welkom om deze weldaad voor lichaam en geest te komen ervaren! De les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Bootcamp

Bootcamp is er voor iedereen. En dankzij de combinatie van cardio- en krachtoefeningen ben je snel fit en heb je een strak lijf in no time.

Een bootcamp is een spierversterkende trainingmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fitnessinstructeur. Het doel is om de kracht en uithouding te verbeteren door intense groeptrainingen gedurende de periode van een uur.

In Nederland wordt veel gebruikgemaakt van oefeningen met het eigen lichaam gewicht, natuurlijk trainingsmaterialen zoals boomtakken (buiten) en gemakkelijk te vervoeren fitnessmaterialen zoals kettlebells, zandbags, challenge bags, etc. De instructeur geeft korte, inspannende opdrachten die gemakkelijk uit te voeren zijn, maar die op conditioneel gebied en op spierkracht veel vergen van de sporters. De trainingmethode begint met dynamische rekoefeningen en hardlopen als opwarming. Daarna volgen verschillende intervaltrainingen. Ten slotte eindigt de groepssessie vaak met yoga of een goede Cooling Down.

Bootcamp is van origine een trainingmethode die door het Amerikaanse leger in bezette gebieden werd uitgevoerd. Soldaten werden op zeer intensieve wijze in korte tijd getraind met het materiaal wat daar op dat moment voor handen was. Het doel was op een zo efficiënt mogelijke manier, snel resultaat te boeken. In 1999 is deze trend overgewaaid naar het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien stijgt de populariteit in Europa nog altijd. Durf jij het aan?