Activiteiten

Lid worden

Nieuwe app om moedervlekken te monitoren

Fit All Day Eindhoven - Fitness & Health | 23-07-2014 14:50

SkinVision biedt een mobiele applicatie die helpt kwalitatief goede foto’s van een moedervlek met je eigen smartphone te nemen. Deze foto’s kun je online laten beoordelen om ze vervolgens door de tijd heen te kunnen vergelijken in een online moedervlekkenfotoalbum. De foto kan vervolgens gedeeld worden met een arts als de moedervlek verandert of als de gebruiker zich oncomfortabel voelt over een specifieke moedervlek. De applicatie helpt de gebruikers te bepalen of zij een risicoprofiel voor melanomen hebben, zodat de juiste mensen gestimuleerd worden een eigen ‘fotohistorie’ op te bouwen en het monitoren van de huid tot een routine te maken.

De applicatie van SkinVision is in het afgelopen jaar wetenschappelijk getest op de betrouwbaarheid in het vinden van melanomen. Dr. Tanja Maier, verbonden aan het LMU in München, noemt de applicatie: “a promising tool for awareness and self detection and pre-evaluation of pigmented moles by laypersons”. De app wil dat de juiste mensen op het juiste moment een arts bezoeken. Dit wordt onderschreven door het LUMC waar de app de afgelopen maanden in onderzoek onder de hoog-risico groep is gebruikt. De applicatie is al drie jaar online en is door de jaren heen wereldwijd ruim 100.000 keer gedownload. De gebruiksvriendelijkheid van de applicatie, wetenschappelijke basis en de onderschrijving door toonaangevende dermatologen maakt het een goede eHealth oplossing.

Voor mensen in de regio Eindhoven:
In de regio Eindhoven kunnen mensen meedoen aan het Living Lab eHealth.
De pilot is een samenwerking tussen een aantal leden van de Coöperatie Slimmer Leven en relevante stakeholders, met als ultieme doel de SkinVision applicatie zo effectief mogelijk te integreren in het zorgsysteem en daarmee uiteindelijk zoveel
mogelijk melanomen op tijd te vinden. In de regio Eindhoven lopen ongeveer 200 mensen rond met een nog niet ontdekte melanoom. Deelnemers krijgen een gratis jaarabonnement voor het gebruik van de SkinVision app (de kosten voor eenmalige aanschaf van de app bedragen 0,89 cent). Kijk voor meer informatie op:

www.checkjemoedervlek.nl